Autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a anunţat că adoptă măsuri menite să pedepsească Wikimedia Foundation, care include enciclopedia online Wikipedia, pentru încălcarea legislaţiei ruse în contextul războiului din Ucraina, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Roskomnadzor a precizat într-un comunicat că Wikipedia continuă să conţină ”materiale interzise, inclusiv falsuri despre cursul operaţiunii militare speciale pe teritoriul Ucrainei”, şi că motoarele de căutare vor fi folosite pentru a informa utilizatorii că Wikimedia a încălcat legislaţia rusă.

Vicepreşedintele comisiei pentru politica informaţională a Parlamentului rus, Anton Gorelkin, a declarat pe Telegram că linkurile către Wikipedia vor fi însoţite de o avertizare care înştiinţează utilizatorii cu privire la încălcările legii de către Wikimedia Foundation.

Roskomnadzor a precizat că măsurile vor rămâne în vigoare până când Wikimedia Foundation va deveni pe deplin conformă cu legea rusă.

Wikimedia Foundation a făcut recurs la 13 iunie la o hotărâre a curţii de la Moscova privind o amendă de 5 milioane de ruble (76.000 de lire sterline) pentru că a refuzat să elimine ”dezinformarea” din articolele Wikipedia în limba rusă despre conflictul din Ucraina, inclusiv ”Invazia rusă a Ucrainei”, ”Crime de război în timpul invaziei ruse a Ucrainei” şi ”Masacrul de la Bucea”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.