Autoritatea de reglementare a presei din Marea Britanie, Ofcom, a constatat că postul de televiziune rus RT nu a reuşit să păstreze imparţialitatea cuvenită în ceea ce priveşte reportajele despre conflictul din regiunea Donbas a Ucrainei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ofcom consideră că aceste încălcări au fost grave şi repetate şi ne propunem să le luăm în considerare pentru impunerea unei sancţiuni obligatorii”, a precizat autoritatea de reglementare a presei, care a suspendat licenţa canalului rus RT în luna martie.

Ofcom a luat decizia de a anula licenţa RT de difuzare în Marea Britanie în luna martie, pe motiv că RT are legături cu Moscova. De asemenea, Ofcom a invocat că RT a primit finanţare de la statul rus.

Autoritatea de reglementare a presei britanice a lansat 29 de investigaţii asupra RT în urma plângerilor telespectatorilor în acest şi propria monitorizare a canalului. Încălcările au avut legătură cu relatarea conflictului din Ucraina de la sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie.

”Logica acestor decizii o oglindeşte pe cea care ghidează prezentarea lor la multe luni după revocarea licenţei RT de către Ofcom: este un proces intentat după sentinţă”, a precizat RT referitor la cea mai recentă decizie a Ofcom.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.