Parisul a fost ales să găzduiască Autoritatea Bancară Europeană (EBA) - care urmează să părăsească City de la Londra din cauza Brexitului - la finalul unui vot organizat la Bruxelles, a anunţat luni preşedinţia estonă a Uniunii Europene, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei surse diplomatice, capitala franceză a fost trasă la sorţi în defavoarea Dublinului, după ce ambele au înregistrat acelaşi număr de voturi în al treilea tur de scrutin, la care au participat miniştrii Celor 27 de state UE care rămân în Uniune.

Parisul şi Dublinul s-au înfruntat în vederea primirii sediului EBA. Cele două oraşe s-au clasat primele după al doilea tur de scrutin, eliminând din cursă oraşul german Frankfurt.

Alte cinci oraşe - Bruxelles, Praga, Luxemburg, Viena şi Varşovia - au foste eliminate în primul tur.

Miniştrii Afacerilor Europene ai Celor 27, reuniţi la Bruxelles, au desemnat luni seara Amsterdamul să găzduiască Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

EBA şi EMA îşi au sediile la Londra, de unde vor fi nevoite să plece după ce regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană, în martie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.