Austria consideră că există un risc mare ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără un acord, conform ministrului de Externe Karin Kneissl, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată fiind dacă Marea Britanie se îndreaptă către un Brexit fără acord, Kneissl a declarat: „Aceasta este estimarea mea”.

„Din punctul meu de vedere, sunt multe semne care indică spre un Brexit fără acord”, a adăugat Kneissle, care vorbea în faţa reporterilor după ce a ajuns pentru a doua zi de discuţii cu omologii săi din UE la Bucureşti.

Ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt nu a exclus joi o amânare a Brexitului, prevăzut la 29 martie, pentru a permite adoptarea legilor necesare punerii lui în aplicare, în cazul în care un acord al divorţului este aprobat târziu.

În faţa ostilităţii deputaţilor britanici faţă de acordul divorţului încheiat cu UE, premierul conservator Theresa May a anunţat marţi că vrea să redeschidă negocierile textului, cu obiectivul de a obţine concesii susceptibile să conducă la formarea unei majorităţi în Camera Comunelor.

Însă UE a refuzat, până acum, în mod ferm acest lucru.

Fără acord, Regatul Unit riscă să părăsească blocul european fără garanţii - un scenariu temut de mediile economice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.