Cancelarul austriac Sebastian Kurz speră ca Uniunea Europeană să ajungă la o înţelegere pentru întărirea agenţiei de frontieră Frontex, la o întâlnire informală în septembrie, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kurz doreşte să facă o prioritate din securitate şi lupta împotriva imigraţiei ilegale în timpul preşedinţiei Austriei la Consiliul Uniunii Europene, care începe luna viitoare.

„Este ţelul meu să ajungem la un acord politic pentru întărirea Frontex şi să facem un pas mare către un control mai bun al graniţelor externe”, a declarat Kurz.

Austria doreşte ca atenţia blocului european să se mute de la redistribuirea refugiaţilor către prevenirea ajungerii lor în Europa.

Mai multe ţări UE sunt în discuţii avansate pentru a crea o tabără în afara Europei pentru refugiaţii care nu au primit azil într-o ţară de pe continent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.