Austria a anunţat marţi că este pregătită să ia măsuri pentru a-şi proteja graniţa de sud dacă acordul coaliţiei de la guvernare din Germania privind migraţia va intra în vigoare, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astfel, guvernul austriac este pregătit în mod deosebit să ia măsuri pentru protejarea graniţelor noastre sudice”, a afirmat Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, alături de alţi membri ai cabinetului într-un comunicat, fără să ofere mai multe detalii.

Cancelarul german Angela Merkel a ajuns la un acord cu ministrul de Interne, Horst Seehofer, în privinţa unor măsuri pentru controul migraţiei după mai multe ore de discuţii. Germania va înfiinţa centre de tranzit de-a lungul graniţei cu Austria, de unde cei care au solicitat statut de refugiat într-un alt stat membru UE vor fi trimişi înapoi mult mai rapid, dacă statul respectiv va fi de acord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.