Un incendiu de vegetaţie s-a extins sâmbătă pe mai mult de 35.000 de hectare în regiunea capitalei Canberra, iar rezidenţii au fost sfătuiţi să caute adăpost deoarece este „prea târziu” să părăsească zona, au anunţat autorităţile, citate de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A fost inchisă o autostradă, după ce a fost constatat că şase incendii în Teritoriul Capitalei Australiene şi în părţi din New South West ard necontrolat.

Zilele acestea sunt aşteptate în continuare temperaturi foarte ridicate, dar şi vânt.

Vineri, în Australian Capital Territory (ACT) a fost decretată stare de urgenţă, prima de acest fel din regiune după incendiile din 2003.

Oamenii din regiune au fost sfătuiţi să facă rezerve de apă, astfel ca atunci când focul se va apropia să aibă acces la apa.

ACT, mic teritoriu localizat între Sydney şi Melbourne, are aproximativ 400.000 de locuitori.

În jurul capitalei Canberra au avut loc mai multe incendii în ultimele săptămâni. Joia trecută, aeroportul a fost închis din cauza unui incendiu care ameninţa să pătrundă în acest perimetrul.

În New South Wales sunt încă active 60 de focare, dintre care cinci sunt scăpate de sub control. În ultimele zile, în acest stat au fost înregistrate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Începând cu luna septembrie a anului trecut, incendiile de vegetaţie din Australia au ucis 33 de oameni şi au distrus mii de case. Peste 11 milioane de hectare de pământ au fost afectate până acum.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.