Australia i-a retras cetăţenia lui Neil Prakash, cel mai căutat jihadist din ţară, scrie BBC. Peter Dutton, ministrul Afacerilor Interne, l-a descris pe Prakash ca fiind „un individ foarte periculos”. Oficialii serviciilor secrete susţin că Prakash, născut în Melbourne, recruta membri pentru ISIS şi ajuta la organizarea atentatelor teroriste în Australia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
El este reţinut momentan în Turcia, fiind acuzat de acte teroriste. În iulie, un tribunal turc a decis împotriva extrădării sale în Australia.
 
În Australia, el este acuzat că face parte dintr-o organizaţie teroristă şi că susţine şi promovează ISIS.
 
Într-o conferinţă de presă televizată, Dutton a declarat că Prakash este important pentru eforturile ISIS în Orientul Mijlociu.
 
„Dacă ar avea ocazia, Prakash ar răni sau ucide australieni iar ţara noastră este un loc mai sigur după ce el şi-a pierdut cetăţenia”, a declarat el.
 
În 2016, guvernul australian l-a descris pe Prakash ca fiind „principalul australian care ia legătura cu reţelele din Melbourne şi Sydney pentru ISIS”.
 
Într-o apariţie în faţa unui tribunal în Turcia în 2017, Prakash a recunoscut că „a avut de-a face” cu acte teroriste în Australia dar a precizat că nu este „100% responsabil”. El susţine că a fost forţat să facă videoclipuri de propagandă pentru ISIS şi că a părăsit grupul după ce a descoperit „adevărata faţă” a acestuia.
 
Prakash, în vârstă de 27 de ani, a părăsit Australia pentru a se duce în Siria în 2013, preluând numele de Abu Khaled al-Cambodi.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.