Marţi dimineaţa devreme, atacuri aeriene israeliene au vizat aeroportul internaţional din oraşul Alep, în nordul Siriei, ucigând un soldat sirian şi scoţând din funcţiune aeroportul, a anunţat presa de stat .Agenţia de ştiri de stat siriană SANA, citând un oficial militar, a declarat că doi civili şi alţi cinci soldaţi sirieni au fost răniţi şi că Israelul a lansat atacuri aeriene asupra altor ţinte anonime din jurul oraşului Alep, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nu a existat nicio declaraţie imediată din partea autorităţilor israeliene cu privire la aceste lovituri. Aeroportul a fost un canal cheie pentru fluxul de ajutor în ţară după cutremurul din 6 februarie care a lovit Turcia şi Siria, provocând moartea a peste 50.000 de persoane, dintre care peste 6.000 în Siria. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un observator de război al opoziţiei cu sediul în Marea Britanie, a declarat că atacul a vizat un depozit de muniţii de lângă aeroport. De asemenea, acesta a raportat lovituri israeliene asupra unui aeroport militar din zona rurală din Alep, deşi presa de stat siriană nu a relatat despre acest subiect. în martie, Israelul a lovit aeroportul din Alep în două ocazii diferite şi l-a scos din funcţiune timp de câteva zile. Israelul, care a jurat să oprească înrădăcinarea iraniană alături, a efectuat sute de lovituri asupra unor ţinte în părţile controlate de guvern din Siria vecină în ultimii ani, dar rareori le recunoaşte. SANA a relatat sâmbătă că raidurile aeriene israeliene deasupra Homs au rănit trei civili şi că o staţie de combustibil civilă a luat foc. SOHR a declarat că rachetele au distrus un depozit de muniţii aparţinând grupului militant libanez Hezbollah, susţinut de Iran, la un aeroport militar din zona rurală a oraşului Homs.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.