Armata israeliană a indicat că a lansat, duminică, un atac asupra domiciliului liderului politic al Hamas din Fâşia Gaza, Yahya Sinouar, fără a preciza dacă acesta se afla în interior, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata "a atacat domiciliul lui Yahya Sinouar şi al fratelui său, un militant terorist", a scris instituţia militară pe Twitter, unde a publicat un videoclip în care se vede casa spulberată într-un nor de praf. 

Martori din apropiere au confirmat pentru AFP că un atac a avut loc la domiciliul lui Sinouar.                

În martie, el a fost reales în fruntea biroului politic al Hamas din Fâşia Gaza, enclava palestiniană de 2 milioane de locuitori controlată de mişcarea islamistă şi sub blocadă israeliană din 2007.                 

Încarcerat mai mult de 20 de ani de Israel şi eliberat printr-un schimb de prizonieri, Yahya Sinouar a fost ales în această funcţie în februarie 2017.

Hamas şi Statul israelian lansează de luni atacuri mortale din şi către enclava palestiniană. 

               

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.