Autorităţile americane au anunţat că cinci persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte opt au fost rănite după ce un atacator înarmat a deschis focul în zona de colectare a bagajelor din aeroportul internaţional Lauderdale-Hollywood, situat la aproximativ 34 de kilometri de Miami. Poliţiştii l-au împuşcat şi reţinut pe atacator, care purta în timpul atacului armat un tricou cu franciza Star Wars, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Bilanţul morţilor a fost revizuit

Iniţial ,au existat date contradictorii cu privire la numărul morţilor, unele surse precizau că este vorba despre până la cinci persoane decedate, în vreme ce alte publicaţii americane relatau că trei persoane şi-au pierdut viaţa în atacul armat din Florida.

Martorii susţin că atacatorul este un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani, iar acesta a fost împuşcat de poliţişti în timp ce încerca să îşi reîncarce arma.

Pasagerul John Schlicher a precizat că atacatorul era un ”tânăt slăbuţ” şi a întreptat arma direct spre pasagerii care aşteptau să îşi ridice bagajele pe aeroportul Lauderdale.

De asemenea, atacatorul nu a spus niciun cuvânt în timp ce trăgea la întâmplare în pasageri.

”Mi-am acoperit capul şi am început să mă rog”, a declarat Schlicher.

Acesta a explicat că soţia sa a acordat primul ajutor unui bărbat împuşcat în timpul atacului armat, iar soacra sa a utilizat un pulover pentru a opri sângerarea unei persoane care a decedat.

Atacatorul şi-a reîncărcat arma o singură dată, însă martorii nu pot preciza câte gloanţe au fost trase în incinta aeroportului Lauderdale.

UPDATE - Date contradictorii cu privire la numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa

Există date contradictorii cu privire la numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în atacul armat de la aeroportul Lauderdale. CNN relatează că este vorba de cinci persoane decedate, în vreme ce majoritatea surselor indică trei morţi.

Alte trei persoane sunt în stare critică, iar un rănit este momentan în stare stabilă.

Potrivit primelor informaţii, atacatorul era un tânăr de aproximativ 20 de ani şi purta un tricou cu Star Wars. Poliţiştii l-au împuşcat pe atacator atunci când acesta încerca să îşi încarce arma.

Autorităţile din Broward au primit un apel în jurul orei locale 12.55 (19.55 ora României) cu privire la focuri de armă auzite în apropierea aeroportului din Florida.

Agenţii FBI au anunţat că sunt conştienţi de situaţie şi au luat legătura cu autorităţile locale.

În acest moment nu se cunoaşte motivul atacului înarmat.

Guvernatorul Rick Scott a anunţat că este deja în drum spre aeroport şi va discuta cu forţele de intervenţie de la aeroportul Lauderdale.

International Business Times susţine că autorităţile americane au decis să implementeze măsuri de securitate suplimentare în portul şi la aeroportul internaţional din Miami.

De asemenea, toate serviciile au fost suspendate pe aeroportul Lauderdale.

Imaginile distribuite indică cel puţin două persoane decedate în zona de colectare a bagajelor.

Forţele de securitate i-au încolonat pe pasageri în mai multe zone ale aeroportului, inclusiv sub aripile avioanelor care se pregăteau de decolare înainte de atac.

UPDATE -  Autorităţile au revizuit bilanţul la cel puţin trei morţi

De asemenea, trei persoane sunt în stare critică.

Momentan, autorităţile au susţinut că este vorba despre un singur atacator înarmat.

Se pare că primele focuri de armă s-au auzit în partea inferioară a aeroportului Lauderdale. În incinta aeroportului era şi fostul purtător de cuvânt al preşedintelui George W. Bush, Ari Fleischer.

”Sunt la aeroportul din Fort Lauderdale. Au fost trase focuri de armă. Toată lumea fuge”, a postat Fleischer într-un scurt mesaj pe Twitter.

 

Mai multe ambulanţe au intervenit în apropierea terminalului 2 de la aeroportul Lauderdale-Hollywood.

Un reprezentant al aeroportului a explicat că este vorba de o operaţiune în desfăşurare, care a început în zona de colectare a bagajelor din al doilea terminal.

De asemenea, autorităţile au început evacuarea pasagerilor din avioanele care se pregăteau de decolare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.