Un atac aerian al forţelor ruse a vizat un rezervor de acid azotic de la uzina chimică din oraşul Sieverodoneţk, a declarat şeful administraţiei militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai, pe contul de Telegram.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, oficialul ucrainean a postat fotografii cu un nor mare şi roz care plana deasupra clădirilor rezidenţiale din oraş.

Un rezervor cu substanţe chimice a fost aruncat în aer la uzina chimică din oraş, a precizat ambasadorul Republicii Populare Lugansk în Rusia, Rodion Miroşnik.

Agenţia de presă rusă TASS relatează că Miroşnik a scris pe canalul său de Telegram că un container ”a fost aruncat în aer”, iar uzina ”este încă controlată de unităţile armate ale regimului ucrainean”.

Uzina este una dintre cele mai mari uzine chimice din Ucraina, iar înainte de război avea aproximativ 7.000 de angajaţi, potrivit TASS.

Uzina ar produce acid acetic, metanol şi acetat de vinil.

Locuitorii din oraşul de pe linia frontului, Sieverodoneţk, din Republica Populară Lugansk, au fost avertizaţi să nu părăsească adăposturile antiaeriene şi au fost îndemnaţi să pregătească măşti pentru a se proteja împotriva vaporilor toxici.

Oraşul-cheie Sieverodoneţk, din estul ţării, a fost vizat de lupte intense în ultimele zile, în contextul în care forţele ruse încearcă să îş cucerească.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.