Armata ucraineană a pierdut aproximativ 20% din armament şi vehicule de la începutul contraofensivei, la începutul lui iunie, estimează The New York Times (NYT), relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre pierderi importante, care s-ar putea afla la originea dificultăţilor cu care se confruntă militarii ucraineni pe câmpul de luptă şi care ar putea determina Statul Major ucrainean să-şi regândească strategia, potrivit ziarului american.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care l-a primit sâmbătă pe omologul său sud-coreean Yoon Suk-yeol la Kiev, a subliniat importanţa ajutorului străin în vederea recuceririi teritoriului ucrainean cucerit de Rusia.

”Cât de repede se va încheia războiul depinde în mod direct de susţinerea Ucrainei la nivel mondial. Noi facem tot ceea ce putem pentru a garanta ca această susţinere să fie cât mai intensă şi semnificativă posibil”, declara el.

Războiul din Ucraina urmează să se afle în centrul summitului G20 prevăzut în septembrie, la New Delhi.

India, care pregăteşte acest summit, a anunţat că G20 este o platformă economică şi că nu are vocaţia să comenteze subiecte militare.

Guvernul lui Narendra Modi îndeamnă, de la începutul Războiului din Ucraina, la o încetare a conflictului şi refuză să condamne invazia şi agresiunea Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.