Forţele ucrainene de apărare şi securitate pierd în medie 40-45 de drone de recunoaştere pe zi, dezvăluie un oficial ucrainean de rang înalt, directorul Comunicaţiilor Speciale, Iurii Şcîohol, rlatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre drone ”de la cele mai de bază, (de tip) Mavic, Matrice şi până la drone profesioniste mari de producie ucraineană sau străină”, a precizat marţi la televiziunea ucraineană directorul Serviciului de Stat al Comunicaţiilor Speciale.

”Acest război a schimbat abordarea folosirii dronelor”, subliniază Şcîhol.

”Ele sunt folosite în recunoaştere la mică distanţă, dar şi în controlul focului, iar drone de atac sunt folosite pentru a distruge trupe şi echipament inamice”, precizează el.

”Până în prezent au fost contractate peste 22.000 de drone de atac, iar aproximativ 15.000 au fost livrate Forţelor Armate ale Ucrainei”, anunţă el.

În afară de achiziţiile guvernamentale, numeroase entităţi din Ucraina strâng bani să cumpere sute de doine, multe dintre ele furnizate armatei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.