Armata ucraineană a anunţat, vineri, că a atacat poziţii ruseşti în regiunea Herson din sudul Ucrainei, o regiune aflată aproape în întregime sub controlul forţelor ruse, unde Kievul se teme că Moscova va organiza în curând un referendum pentru anexarea la Rusia, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele noastre aeriene au lovit poziţii ruseşti, locuri în care sunt concentrate echipamente şi personal şi depozite în jurul a cinci localităţi din regiunea Herson”, a anunţat vineri, pe Facebook, personalul general al armatei ucrainene.

Aproape întreaga regiune Herson, inclusiv capitala regională, a fost ocupată de trupele ruse încă din primele zile ale invaziei Moscovei, lansate pe 24 februarie.

Înconjurată de Marea Neagră şi Marea Azov, această regiune cu o suprafaţă de aproximativ 28.000 de kilometri pătraţi avea peste un milion de locuitori înainte de război.

Unul dintre negociatorii ruşi din delegaţia ucraineană a vorbit săptămâna trecută despre organizarea un potenţial referendum în teritoriile ocupate de ruşi, în vederea anexării, care ar putea avea loc în iulie, proiect denunţat de Kiev.

Rusia a organizat un referendum în Crimeea în 2014, înainte de a anexa peninsula drept consecinţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.