Italia şi-a mobilizat armata pentru a evacua cadavrele victimelor noului coronavirus de la Bergamo, un oraş situat în centrul principalului focar epidemic din ţară, unde serviciile funerare au fost depăşite de situaţie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagini filmate de locuitori ai oraşului lombard situat la nord-est de Milano şi difuzate pe site-ul ziarului local Eco di Bergamo surprind o lungă coloană de vehicule militare circulând noaptea, pe străzile oraşului, pentru a prelua sicrie de la cimitir.

Un purtător de cuvânt al armatei a confirmat joi că 15 camioane şii 50 de militari au fost mbilizaţi în vederea transferării acestor corpuri către provincii vecine.

Autorităţile locale din Bergamo au lansat anterior un apel la ajutor în vederea incinerării corpurilor victimelor, după ce crematoriul din oraş a fost depăşit.

Italia a anunţat miercuri cea mai mare creştere zilnică a numărului morţilor din cauza noului coronavirusului - 475 de decese suplimentare într-o zi, dintr-un total de aproape 3.000 de la apariţia epidemiei în ţară, la sfârşitul lui februarie, după izbucnirea ei în decembrie în China.

Au murit peste 300 de oameni numai în Lonbardia, în care se află provincia Bergamo, cea mai afectată - cu peste 4.000 de contaminări.

Italia a impus izolarea populaţiei ţării, iar în contextul în care bilanţul continuă să crească, premierul Giuseppe Conte a anunţat că aceste restricţii urmează să fie prelungite.

Imagini în care apar camioane aparţinând armatei care evacuează cadavre ilustrează ruptura la care a pare că a ajuns sistemul de sănătate italian, mai ales în regiuni din nordul Italiei, cele mai grav afectate.

Giacomo Angeloni, un reprezentant al cimitirelor din Bergamo, a anunţat săptămâna aceasta că crematoriul oraşului funcţiona permanent, incinerând 24 de corpuri pe zi, adică de două orei mai mult decât maximum prevăzut de obicei şi că nu poate menţine acest ritm.

În contextul în care morgile sunt pline, băcile capelei crematoriului au fost scoase pentru a se face loc, însă tot mai multe sicrie sunt aduse zilnic.

Guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, a anunţat că medicii şi infirmierii din spitalele din regiune se află la capătul puterilor.

”Sunt îngrijorat de posibilitatea ca ei să poată sucomba fizic şi psihologic, pentru că, dacă sucombă ei, ar fi cu adevărat o catastrofă”, a declarat la Radio Capital Attilio Fontana.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.