Armata israeliană şi-a intensificat vânătoarea de presupuse ascunzători ale Hamas ascunse în cel mai mare spital din Gaza, un teritoriu palestinian unde situaţia umanitară este îngrijorătoare şi unde comunicaţiile nu funcţionează din cauza lipsei de combustibil, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cursul nopţii, o echipă AFP a raportat o operaţiune israeliană de amploare în tabăra de la Jenin, bastion al mişcărilor armate palestiniene, în Cisiordania ocupată.

Iar agenţia oficială de presă siriană Sana a anunţat lovituri aeriene israeliene care au provocat pagube materiale în apropiere de Damasc, Israelul vizând în ultimii ani, în mai multe rânduri, pe teritoriul sirian, poziţii ale miliţiilor pro-iraniene, ţară care sprijină Hamas, în ultimii ani.

În Fâşia Gaza, guvernul Hamas a afirmat că soldaţii israelieni au 'distrus' mai multe departamente ale spitalului al-Shifa, un complex uriaş situat în oraşul Gaza.

De la atacul mortal comis de Hamas pe teritoriul israelian la 7 octombrie, Israelul a jurat să 'anihileze' mişcarea islamistă, clasificată drept organizaţie teroristă de către Statele Unite, Uniunea Europeană şi Israel.

Armata israeliană bombardează fără încetare micul teritoriu palestinian asediat, unde Hamas a preluat puterea în 2007.

Joi seara târziu, ea a anunţat că a descoperit în apropierea spitalului trupul lui Yehudit Weiss, un ostatic "ucis de teroriştii din Fâşia Gaza" după ce a fost răpit de Hamas la 7 octombrie în kibbutzul Beeri din sudul Israelului.

Raidul de miercuri asupra spitalului al-Chifa, care nu are apă sau electricitate şi care găzduieşte pacienţi, personal medical şi civili care speră să scape de război, a determinat comunitatea internaţională să lanseze apeluri urgente pentru protejarea populaţiei. Potrivit ONU, 2.300 de persoane se află în prezent în spital.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.