Într-un mesaj de Anul Nou, purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF) a declarat că desfăşurarea trupelor este ajustată pentru a se pregăti de "lupte prelungite", potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Hagari a declarat că unele trupe - în special rezerviştii - vor fi retrase pentru a le permite să se regrupeze. "Aceste adaptări sunt menite să asigure planificarea şi pregătirea pentru continuarea războiului în 2024", a spus el. "IDF trebuie să planifice în avans din înţelegerea faptului că vor exista misiuni suplimentare şi că luptele vor continua şi în restul anului". El a precizat că unii rezervişti vor părăsi Gaza "chiar în această săptămână" pentru a le permite să se "reenergizeze înaintea operaţiunilor care vor urma". Aproximativ 21 978 de persoane - majoritatea femei şi copii - au fost ucise în Gaza începând cu 7 octombrie, potrivit Ministerului Sănătăţii condus de Hamas. Potrivit ultimei actualizări a acestuia, 56 697 de persoane din Gaza au fost rănite în aceeaşi perioadă. Cifrele includ 156 de persoane ucise şi 246 rănite în ultimele 24 de ore, a adăugat ministerul. Ultimul război a fost declanşat de un atac transfrontalier fără precedent al atacatorilor Hamas asupra sudului Israelului la 7 octombrie, în care au fost ucise 1 200 de persoane - majoritatea civili - şi alte aproximativ 240 au fost luate ostatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.