Operaţiunea militară israeliană din zona Khan Younis din sudul Gaza ”progresează şi oferă rezultate impresionante”, a declarat ministrul Apărării din această ţară, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne îndeplinim misiunile în Khan Younis şi vom ajunge şi la Rafah şivom elimina elementele teroriste care ne ameninţă”, a afirmat Yoav Gallant, potrivit unei declaraţii a ministerului.

În ultimele zile au avut loc lupte intense în oraşul din sud, mai exact în jurul unui spital unde mii de oameni se adăpostesc, potrivit unei grupări de ajutor umanitar.

Operaţiunile armatei israeliene ”care au ca ţintă teroriştii de deasupra şi de sub pământ ne aduc mai aproape de a permite întoarcerea ostaticilor, pentru că Hamas răspunde doar la presiune”, a declarat Gallant. În trecut, Israelul a argumentat frecvent că Hamas foloseşte spitalele şi altă infrastructură ca acoperire pentru tuneluri şi operaţiuni militare.

Forţele israeliene au ucis, până în prezent, circa 10.000 de luptători Hamas, a afirmat el. Alţi 10.000 au fost răniţi şi ”nu sunt funcţionali”, a spus el. ”Aceasta este o lovitură serioadă care erodează abilităţile Hamas”, a adăugat acesta.

CNN nu poate confirma în mod independent aceste numere.

În urmă cu două săptămâni, Forţele de Apărare Israeliene estimau că au ucis circa 9.000 de luptători Hamas de la începutul operaţiunilor militare care au urmat atacurilor Hamas din 7 octombrie asupra Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.