Armata israeliană anunţă sâmbătă că a ”lovit 150 de ţinte subterane” în nordul Fâşiei Gaza, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o intensificare a bombardamentelor, în care Tsahalul anunţă că a lovit tuneluri folosite de Hamas şi instalaţii subterane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În noaptea (de vineri spre sâmbătă), avioane de luptă ale Tsahalului au lovit 150 de ţinte subterane în nordul Fâşiei Gaza, inclusiv tuneluri folosite de către terorişti, instalaţii subterane de luptă şi alte infrastructuri subterane. Mai mulţi terorişti din Hamas au fost omorâţi”, anunţă armata israeliană într-un comunicat publicat în urma unor raiduri aeriene intense în enclava palestiniană.

Israelul este convins că mişcarea islamistă palestiniană îşi conduce şi organizează operaţiunile dintr-o uriaşă reţea de tuneluri subterane.

UN LIDER HAMAS, UCIS

Armata israeliană anunţă că a omorât un lider al Hamas, însărcinat cu ”paramotoare, drone, material de detectare şi apărarea aeriană”.

”Asem Abu Rakaba a luat parte la organizarea masacrului în comunităţile de la marginea (Fâşiei) Gaza la 7 octombrie”, se arată în comunicat.

”El i-a condus pe teroriştii care s-au infiltrat în Israel cu paramotoare şi era însărcinat cu atacuri cu dronă vizând posturi de supraveghere ale Thsahal”, potrivit armatei.

Bombardamente continuau sâmbătă în Fâşia Gaza, ţinta unor atacuri israeliene fără precedent, la trei săptămâni după masacrul comis de mişcarea islamistă palestiniană, soldat cu peste 1.400 de morţi, majoritatea civili, potrivit autorităţilor israeliene.

229 DE OSTATICI

Potrivit armatei israeliene, 229 de ostatici - israelieni, persoane cu dublă cetăţenie sau străini - au fost luaţi ostatici în Fâşia Gaza de către Hamas, care a eliberat patru femei.

Potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, 7.326 de persoane, majoritatea civili - inclusiv peste 3.000 de copii -, au fost ucise în Fâşia Gaza în bombardamente israeliene de represalii de la 7 octombrie.

Fâşia Gaza este ruptă de lume de vineri, după oprirea telecomunicaţiilor şi Internetului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.