Forţe terestre israeliene au efectuat incursiuni terestre în Fâşia Gaza - în ultimele 24 de ore -, a anunţat vineri armata israeliană, înaintea unei ofensive terestre aşteptate în această enclavă palestiniană dens populată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul ultimelor 24 de ore, forţe ale armatei israeliene au desfăşurat raiduri localizate în interioriul teritoriului Fâşiei Gaza”, în căutarea unor ”terorişti” şi în căutare de ”armament”, precizează armata israeliană.

În timpul acestor operaţiuni, s-au depus eforturi ”de căutare a unor persoane date dispărute”, anunţă armata israeliană.

Militari israelieni au ”destructurat celule teroriste şi infrastructuri”, şi anume ”o celulă a Hamas care a tras rachete antitanc către teritoriul israelian”, se arată în acest comunicat.

Bilanţul victimelor palestiniene în enclavă a crescut în ultimele ore.

Ministerul Sănătăţii de la Gaza a anunţat că 1.799 de palestinieni - inclusiv 583 de copii şi 351 de femei - au fost uciţi, iar alţi 6.388 au fost răniţi în atacuri aeriene israeliene în Fâşia Gaza de la începutul conflictului, sâmbătă.

Armata israeliană a cerut populaţiei palestiniene să se mute în sudul Fâşiei Gaza până la ora locală 20.00 (şi ora României).

”Tsahalul se va abţine să se atingă de itinerarul indicat pe hartă până la ora (locală) 20.00 (şi ora României)”, a anunţat armata arabă într-un comunicat în arabă, destinat presei arabe.

”Liderii Hamas nu-şi fac griji decât să se protejeze în vederea atacurilor în regiune”, se arată în acest comunicat, menit să ajungă la populaţia enclavei.

Armata israeliană a cerut populaţiei palestiniene, în mai multe rânduri, în manifeste, să se mute în sudul Fâşiei Gaza, înaintea unui asalt terestru în enclavă.

Premierul palestinian Mohammed Shtayyeh a acuzat vineri Israelulu de faptul că comite un ”genocid” în Fâşia Gaza, bombardată în mod intensiv de către armata israeliană în războiul împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas, care controlează enclava.

Mohammed Shtayyeh l-a primit vineri pe ambasadorul Arabiei Saudite în Cisiordania.

”Poporul nostru din (Fâşia Gaza) suferă un genocid, iar (Fâşia) Gaza a devenit o zonă sinistrată”, a denunţat Mohammed Shtayyeh într-o conferinţă de presă, la Ramallah, în Cisiordania ocupată, la şapte zile după atacul Hamas în Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.