Armata israeliană a anunţat că a recuperat cadavrele a doi ostatici ai Hamas în timpul unei operaţiuni militare în Fâşia Gaza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi ostatici au fost identificaţi, a anunţat marţi Tsahalul într-un comunicat, ca fiind Eden Zakaria, în vârstă de 27 de ani, luată ostatică de Hamas la un festival de muzică la Re'im, şi Ziv Dado, în vârstă de 36 de ani, un supervizor logistic al armatei.

Reprezentanţi ai armatei israeliene au informat marţi familiile acestora cu privire la faptul că corpurile le-au fost găsite şi aduse în Israel.

Tsahalul, care şi-a intensificat atacurile în Fâşia Gaza, nu a precizat când a avut loc această operaţiune.

Armata israeliană a mai anunţat în acest comunicat că doi militari israelieni au fost ucişi în operaţiunea de recuperare a celor două cadavre.

137 DE OSTATICI ÎN FÂŞIA GAZA

Hamasul avertiza duminică cu privire la faptul că niciunul dintre cei 137 de ostatici deţinuţi în Fâşia Gaza nu va ieşi ”în viaţă” din enclavă fără ”un schimb şi o negociere şi fără un răspuns la cerinţele rezistenţei”.

Un armistiţiu de şapte zile - de la 24 noiembrie şi până la 1 decembrie - a permis eliberarea a 105 ostici de către Hamas şi grupări afiliate de la 7 octombrie, dintre care 80 au fost eliberaţi în schimbul a 240 de deţinuţi palestinieni încarceraţi în Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.