Armata israeliană a anunţat sâmbătă că a lansat raiduri aeriene împotriva unor ţinte Hezbollah, după atacuri ale mişcării libaneze care au marcat o escaladare a tensiunilor la frontiera de nord a Israelului, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca răspuns la tiruri din Liban (...) avioane de luptă ale armatei israeliene au lovit ţinte teroriste ale Hezbollah", a precizat armata într-un comunicat, raportând de asemenea lovituri de tancuri şi artilerie pe teritoriul libanez.

Ţintele atinse "includ infrastructuri teroriste, locuri de depozitare a rachetelor şi complexe militare", a adăugat comunicatul.

La rândul său, Hezbollah a declarat că a atacat cinci poziţii israeliene de-a lungul graniţei şi, într-un alt atac, a lovit o poziţie militară israeliană la graniţă, în apropiere de Kiryat Shmona.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare arată o explozie puternică urmată de un nor mare de fum negru în locul unde se află instalaţiile de supraveghere israeliene.

În cursul dimineţii, armata israeliană a declarat că a lovit "două celule teroriste" şi un "post de observare" al Hezbollah, ca răspuns la o tentativă de tir din Liban spre teritoriul israelian.

"Ca răspuns la două celule teroriste care au încercat să tragă din Liban spre teritoriul israelian, armata israeliană a lovit celulele şi un post de observare al Hezbollah", a declarat armata într-un comunicat.

De asemenea, armata a precizat că a ripostat la tiruri de mortiere din Liban spre localităţi israeliene "în nordul Israelului", precizând că nimeni nu a fost rănit.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, aflat în vizită la rezervişti, a reiterat sâmbătă că ţara sa nu are "niciun interes într-un război" la frontiera sa nordică, dar a avertizat că dacă liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, "va face o greşeală, va pecetlui soarta Libanului".

Din 7 octombrie, Israelul este în război cu gruparea palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, declanşat de un atac fără precedent al mişcării islamiste pe teritoriul israelian.

De atunci, frontiera israeliano-libaneză este scena unor schimburi de focuri frecvente între armata israeliană, pe de o parte, şi puternica mişcare libaneză Hezbollah şi aliaţii săi, care susţin Hamas, pe de altă parte.

În primul său discurs de la începutul conflictului, liderul Hezbollah a acuzat vineri Statele Unite că sunt "în întregime responsabile" pentru războiul dintre Israel şi Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.