Armata din Ciad a anunţat joi că a ucis până la 1.000 de luptători ai organizaţiei Boko Haram şi că 52 de soldaţi şi-au pierdut viaţa, într-o operaţiune de 10 zile care a avut loc după cel mai sângeros atac efectuat vreodată de gruparea jihadistă împotriva forţelor naţionale, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele armate au lansat operaţiunea pe 31 martie, în urma unui atac al Boko Haram care a ucis într-o ambuscadă aproape 100 de soldaţi, într-o zonă izolată în vestul Lacului Ciad.

”Oamenii noştri au ocupat două baze ale  Boko Haram şi s-au desfăşurat pe malurile Lacului Ciad din Niger şi Nigeria. Vor rămâne pe aceste poziţii până la sosirea trupelor acestor ţări”, a declarat purtătorul de cuvânt Azem Bermadoua, într-un comunicat.

Acesta a spus că operaţiunea s-a încheiat şi că 196 de soldaţi ai Ciadului au fost răniţi.

Regiunea respectivă fiind una izolată, nu a fost posibil ca numărul victimelor să fie verificat imediat şi nici impactul luptelor asupra civililor.

Insurgenţa Boko Haram, declanşată în nord-estul Nigeriei în 2009, a ucis peste 30.000 de oameni şi i-a obligat pe alţi 2 milioane să îşi părăsească locuinţele.

Forţele armate din Ciad sunt cele mai respectate din regiune, reputaţie dobândită pe parcursul a zecilor de ani de război şi revolte, fiind onorate într-o campanie din 2013 împotriva islamiştilor care aveau legături cu al Qaeda, în deşertul din nordul Mali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.