Argentina şi Uruguayul erau private de electricitate, în urma unei pene uriaşe, pe întregul lor teritoriu, duminică, au semnalat pe Twitter întreprinderi de distribuţie energetică din ambele ţări, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O cădere masivă a sistemului de interconectare electrică privează de energie întreaga Argentină şi Uruguayul”, a anunţat compania Edesur Argentina.

Sudul Braziliei a fost de asemenea afectat.

Milioane de sud-ameriani nu aveau curent.

”Din cauza unei defecţiuni generale a sistemului de interconectare, Argentina şi ţările limitrofe nu au electricitate”, a subliniat un pic mai târziu societatea Edenor, pe aceeaşi reţea de socializare.

Compania uruguayană UTE a anunţat pe Twitter că, ”la ora (locală) 7.06 (13.06, ora României), o defecţiune a reţelei argentiniene a atins sistemul interconectat, privând de serviciu întregul teritoriu naţional şi mai multe provincii din ţara vecină”.

După aproximativ o oră de la pană, UTE a precizat însă că ”există deja oraşe de coastă în care serviciul electric este restabilit, iar eforturile continuă în vederea repornirii întregului serviciu”.

Argentina  - care are 44 de milioane de locuitori - şi Uruguayul - 3,4 milioane - împărtăşesc un sistem de interconectare electrică în centrul căruia se află barajul binaţional Salto Grande, situat la 450 de kilometri nord de Buenos Aires şi la 500 de kilometri nord de Montevideo.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.