Patru persoane au fost arestate în noaptea de luni spre marţi, în urma unor ciocniri în două cartiere vecine - Meinau şi Port du Rhin, situate în sudul şi estul Strasbourgului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Meinau, un post de poliţie a fost ţinta unor cocteiluri Molotov, iar la Port du Rhin pubele şi o maşină au fost incendiate.

Potrivit France Bleu Alsace, o maşină de poliţie ar fi fost vizată cu un tir de mortier la Meinau.

Cele patru persoane au fost arestate în timpul ciocnirilor, în care nu a fost rănită nicio persoană, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

”Până acum era maidegrabă calm” la Strasbourg, însă ”începem să simţim tensiunea crescând în cartiere”, a declarat pentru France Bleu Alsace Robert Herrmann, preşedintele eurometropolei Strasbourg şi viceprimar însărcinat cu securitatea capitalei alsaciene.

Aceste incidente - în toiul izolării din cauza pandemiei noului cornavirus - au provocat numeroase comentarii pe reţele de socializare.

Mai multe persoane fac o legătură între ele şi tensiunile din ultimele zile între forţe de ordine şi locuitori de la Villeneuve-la-Garenne (Hauts-de-Seine), în urma unui accident, sâmbătă, al unui motociclist, în care a fost implicată poliţia şi ale cărui circumstanţe rămân vagi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.