Statele Unite au introdus Arabia Saudită şi Cuba pe lista neagră a ţărilor care nu fac suficient în lupta împotriva traficului de persoane, ceea ce ar putea antrena sancţiuni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul de Stat american critică, în acest raport anual cu privire la traficul de persoane, Arabia Saudită - aliata sa -, din cauza unor încălcări răspândite cu privire la muncitori străini şi acuză Cuba de trafic prin intermediul programului său de trimitere de medici în străinătate.

China, Coreea de Nord, Rusia şi Venezuela fac parte dintre ţările care cntinuă să figureze negativ în raport.

”Dacă nu vă opuneţi traficului (de persoane), America vi se va opune”, a ameninţat secretarul de Stat Mike pompeo, care a prezentat raportul alături de Ivanka Trump, consiliera şi fiica preşedintelui Statelor Unite.

Această punere la index înseamnă că Satele Unite îşi pot limita ajutorul sau îşi pot retrage susţinerea ţărilor vizate în organisme precum Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Mike Pompeo a anunţat că Washingtonul a luat măsuri, anul trecut, împotriva a 22 de ţări, în baza acestei clasificări cu privire la traficul de persoane,

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.