Arabia Saudită a ripostat, în noaptea de luni spre marţi, unui tir de rachetă balistică al rebelilor huthi din Yemen, şi a distrus instalaţia de lansare într-un raid aerian la Sanaa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am distrus instalaţii la Sanaa care au legătură cu rachete balistice şi drone”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter agenţia oficială saudită de presă SPA.

SPA a anunţat anterior că armata saudită a interceptat şi distrus o rachetă balistică lansată către Arabia Saudită de către rebeli huthi, din Yemen.

Rebeli huthi controlează cea mai mare parte a nordului Yemenului, inclusiv capitala yemenită Sanaa, cucerită de la Guvern în 2014.

Huthi, apropiaţi Iranului, luptă, într-un război care s-a soldat cu zeci de mii de morţi şi milioane de deplasaţi, împotriva unor forţe loiale Guvernului yemenit, susţinut de o coaliţie militară condusă de către Arabia Saudită.

SPA precizează că ţinta raidului aerian de ripostă în Yemen viza o zonă de ”grote şi depozite secrete de rachete balistice de la periferia Sanaa”.

Ministerul saudit al Apărării denunţă, citat de SPA; acest tir al rebelilor huthi drept ”un comportament vicios şi iresponsabil de ţintire a unor civili” de către ”membri ai unor miliţii teroriste”.

”Ministerul Apărării va lua totate măsurile necesare şi de descurajare în vederea protejării civililor şi teritoriului” saudit, avertizează SPA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.