Arabia Saudită a ripostat, în noaptea de luni spre marţi, unui tir de rachetă balistică al rebelilor huthi din Yemen, şi a distrus instalaţia de lansare într-un raid aerian la Sanaa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am distrus instalaţii la Sanaa care au legătură cu rachete balistice şi drone”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter agenţia oficială saudită de presă SPA.

SPA a anunţat anterior că armata saudită a interceptat şi distrus o rachetă balistică lansată către Arabia Saudită de către rebeli huthi, din Yemen.

Rebeli huthi controlează cea mai mare parte a nordului Yemenului, inclusiv capitala yemenită Sanaa, cucerită de la Guvern în 2014.

Huthi, apropiaţi Iranului, luptă, într-un război care s-a soldat cu zeci de mii de morţi şi milioane de deplasaţi, împotriva unor forţe loiale Guvernului yemenit, susţinut de o coaliţie militară condusă de către Arabia Saudită.

SPA precizează că ţinta raidului aerian de ripostă în Yemen viza o zonă de ”grote şi depozite secrete de rachete balistice de la periferia Sanaa”.

Ministerul saudit al Apărării denunţă, citat de SPA; acest tir al rebelilor huthi drept ”un comportament vicios şi iresponsabil de ţintire a unor civili” de către ”membri ai unor miliţii teroriste”.

”Ministerul Apărării va lua totate măsurile necesare şi de descurajare în vederea protejării civililor şi teritoriului” saudit, avertizează SPA.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.