Italia a înregistrat în acest sfârşit de săptămână 800 de incendii noi, în principal în sudul ţării, anunţă pompierii italieni pe Twitter, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele 24 de ore, pompierii au efectuat peste 800 de intervenţii: 250 în Sicilia, 130 în Puglia şi Calabria, 90 în Latium (regiunea Romei) şi 70 în Campania”, se arată în mesaj.

”Munca echipelor continuă la Catania, la Parma şi în zona Siracuzei”, trei oraşe siciliene, precizează pompierii.

Italia este afectată de un important val de căldură în ultimele zile, iar temperaturile au ajuns la 40°C la bari (Puglia) sau la 39°C la Catania şi Palermo, în Sicilia.

Această caniculă şi lipsa ploilor au antrenat numeroase incendii, dintre care unul a devstat, la sfârşitul săptămânii trecute, peste 20.000 de hectare de pădure, livezi de măslini şi culturi în regiunea Oristano, în vestul Sardiniei.

Potrivit Coldiretti, unul dintre principalele sindicate agricole din Italia, numai Sicilia a înregistrat aproximativ 300 de incendii de pădure şi 60.000 de focare de incendiu în 2021, până în prezent.

”Ultimele incendii care au pornit confirmă faptul că incendiile sunt provocate de infractori”, acuză Coldiretti, care recunoaşte totodată că valul de ”căldură şi seceta” au facilitat activitatea piromanilor.

În timp ce sudul peninsulei arde, nordul înregistrează furtuni violente şi grindină.

”Valoare pagubelor în regiunile rurale din nordul Italiei de către furtuni violente şi grindină, în această vară nebună se ridică la zeci de milioane de euro”, estimează duminică sindicatul Coldiretti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.