Aproximativ 6.000 de persoane erau consemnate la bordul unei nave italiene de croazieră, în timp ce se efectuau teste asupra a doi pasageri chinezi suspectaţi de contaminare cu noul coronavirus chinez, a anunţat compania de croazieră Costa Crociere, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cuplul a sosit în Italia la 25 ianuarie şi a urcat la bordul navei - Costa Smeralda - în portul Savona în aceeaşi zi, potrivit Reuters.

Cei doi au făcut ulterior febră şi prezentau dificultăţi respitatorii.

Pachebotul a făcut escale la Marsilia, în Franţa, şi în oraşele Barcelona şi Palma de Mallorca, în Spania, săptămâna aceasta, după care a acostat joi la Civitavecchia, la nord de Roma.

Niciunul dintre cei 6.000 de pasageri şi membri ai echipajului nu sunt autorizaţi să părăsească nava până la finalizarea unor examene medicale menite să stabilească dacă cuplul poartă noul coronavirus chinez, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei.

Situaţia urma să se clarifice în ”câteva ore”, a estimat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.