Aproximativ 20.000 de persoane au defilat la Madrid, cu steaguri palestiniene şi scandând sloganuri împotriva Israelului - ”Acesta nu este un război, este un genocid!” - în semn de protest faţă de Războiul din Fâşia Gaza, la o zi după ce Curtea Penală Internaţională (CIJ) a îndemnat Israelul ”să ia toate măsurile care-i stau în putere” pentru a evita un genocid în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mulţimea a agitat steaguri palestiniene şi câteva steaguri sud-africane, în spatele undei banderole cu mesajul ”Stop genocidului în Palestina”, sâmbătă, la o zi după decizia CIJ.

Prefectura Madridului a anunţat că la manifestaţie au luat parte 20.000 de persoane.

CIJ a fost sesizată de către Africa de Sud, care acuză Israelul de încălcarea Convenţiei ONU privind genocidul.

Manifestanţii au scandat sloganuri ca ”Unde sunt sancţiunile Israelului?” sau ”Israelul asasinează, UE sponsorizează”, a constatat un jurnalist AFPTV.

Numeroşi manifestanţi purtau pancarte cu mesaje ca ”Boycott Israel” sau ”Israel genocidar”.

”Cred că nu putem accepta ceea ce se întâmplă. dacă începem să tolerăm şi să spălăm asemenea lucruri, nu ştiu unde vom ajunge. Trebuie să continuăm, să continuăm să ieşim în stradă şi să continuăm să-i susţinem” pe palestinieni, a subliniat o angajată în administraţie, Maria Angeles Arche, în vârstă de 61 de ani.

”Sunt 110 de zile de când (locuitorii Fâşiei Gaza) nu au apă, hrană, nimic, copiii mor, iar ei trăiesc o situaţie foarte dură”, a declarat Lobna  Elnakhala, în vârstă de 54 de ani.

Spania este una dintre cele mai crtiice voci din Uniunea Europeană (UE) ale israelului în Războiul din Fâşia Gaza, declanşat de un atac al Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie, soldat cu 1.140 de morţi, majoritatea civili.

De atunci, operaţiuni israeliene în Fâşia Gaza s-au soldat cu 26.257 de morţi, majoritatea copii, adolescenţi şi femei, potrivit unui bilanţ prezentat sâmbătă de ministerul Sănătăţii al Hamas.

În noiembrie, Israelul şi-a rechemat la consultări ambasadoarea din Spania, în urma unor declaraţii pe care le-a catalogat ”scandaloase” premierului spaniol Pedro Sanchez.

Şeful Guvernului spaniol a cerut o ”respectare strictă a dreptului umanitar internaţional care în prezent nu este respectat în mod clar” în Războiul din Fâşia Gaza.

Ambasadoarea israeliană a revenit la Madrid în ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.