Aproximativ 100.000 de oameni s-au alăturat sâmbătă unei demonstraţii pro-palestiniene din centrul Londrei, mărşăluind prin capitala britanică pentru a cere o încetare imediată a focului în Gaza, după atacul Hamas asupra Israelului de acum două săptămâni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scandând ”Palestina liberă”, ţinând bannere şi fluturând steaguri palestiniene, protestatarii s-au deplasat prin Londra înainte de a se aduna pe Downing Street, reşedinţa oficială şi biroul primului ministru britanic Rishi Sunak.

Poliţia a estimat că 100.000 de persoane au participat la demonstraţia ”Marşul Naţional pentru Palestina”, organizată de Campania de Solidaritate cu Palestina.

”Ca un palestinian care şi-ar dori să se întoarcă acasă într-o zi, ca un palestinian care are fraţi şi surori în Gaza şi o familie, aş vrea să putem face mai mult, dar protestul este ceea ce putem face pe moment”, a declarat o femeie, care a refuzat să-şi dea numele, pentru Reuters.

Multe dintre scandări şi bannere conţineau sloganuri puternice anti-israeliene, iar un protestatar ţinea un banner cu fotografii cu Sunak, preşedintele SUA Joe Biden şi prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu cu mesajul ”Căutaţi pentru crime de război”.

Poliţia a avertizat înainte de marş că oricine ar arăta sprijin pentru Hamas, interzisă în Marea Britanie, ca fiind organizaţie teroristă, va fi arestat şi orice incident de crimă motivată de ură nu va fi tolerat.

Protestul a părut paşnic şi nu au existat informaţii imediate despre arestări.

Cifrele de vineri au arătat că a existat o creştere cu 1.353% a infracţiunilor antisemite luna aceasta, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce infracţiunile islamofobe au crescut cu 140%.

”Aceasta a fost o problemă care a stimulat de mult timp pasiunile şi acum vedem cu toţii pe reţelele de socializare şi în comunităţile noastre cât de dezbinătoare şi polarizantă a devenit situaţia actuală”, a declarat ministrul britanic de Externe James Cleverly, la un summit pentru pace de la Cairo.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.