Peste 1.000 de copii au fost evacuaţi luni dintr-o tabără situată în apropierea staţiunii balneare Loutraki, situată la aproximativ 80 de kilometri vest de Atena, din cauza unui incendiu, relatează The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am salvat 1.200 de copii care se aflau în vancanţă în tabără”, a anunţat la postul privat de televiziune Skai primarul din Loutraki, Giorgos Gkionis.

Incendiul a izbucnit într-o zonă forestieră, în apropiere de istmul Corint, potrivit agenţiei oficiale grece de presă Ana.

Evacuări - ca măsură de precuaţie - au fost dispuse în zonă,

Potrivit pompierilor, forţe terestre şi aeriene au fost mobilizate, în contextul în care în zonă se înregistrează rafale violente de vânt.

Alt incendiu, alimentat de rafale de vânt, a izbucnit la Kouvaras, la aprocimativ 50 de kilometri est de Atena, au anunţat pompierii greci, iar autorităţile au ordonat evacuarea, ca măsură de precauţie, a unor zone balneare, locuinţe şi unei mpnăstiri.

Acest incendiu a distrus tuifişuri şi s-a extins rapid în sud, către regiunea Attica, în apropierea zonelor balneare Lagonisi, Anavyssos şi Saronida, în care se află numeroase locuinţe secundare.

Circulaţia a fost întreruptă pe drumuri din zona Kalyvia, din cauza unui fum dens.

Un purtător de cuvânt al pompierilor a anunţat ”arestarea unui străin care s-ar afla la originea incendiului” de la Kouvaras, fără să dezvăluie naţionalitatea acestuia.

Grecia  fost afectată în acest weekend de prima caniculă din acest an, iar temperatura a tins un vârf de 44,2 °C în regiunea Teba (centru), potrivit Observatorului Naţional din Atena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.