O majoritate a americanilor susţin mişcarea naţională de contestare după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare, asfixiat de către un poliţist alb săptămâna trecută, şi dezaprobă gestionarea tulburărilor civice a lui Donald Trump, arată un sondaj Reuters/Ipsos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 64% dintre adulţii intervievaţi susţin ”persoanele care se află în stadă la manifestaţii”, iar 27% nu, potrivit acestei anchete de opinie realizată luni şi marţi. Alţi 9% dintre ei nu se pronunţă.

Rezultatul anchetei subliniază riscurile cu care se confruntă Trump cu cinci luni înaintea alegerilor prezidenţiale, în care-l înfruntă pe democratul Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama.

Locatarul Casei Albe a adoptat o linie dură împotriva contestării şi a ameninţat să trimită armata pentru a pune capăt violenţelor.

Peste 55% dintre americanii intervievaţi declară că dezapobă modul în care Trump gestionează manifestaţiile, iar 40% îl dezaprobă ”în mod ferm”.

Doar o treime dintre cei chestionaţi susţin acţiunea şefului statului cu privire la manifestaţii - mai puţini decât cota globală a popularităţii lui Trump (39%).

O anchetă distinctă Reuters/Ipsos arată că avansul lui Joe Biden faţă de Donald Trump în vederea algerilor de la 3 noiembrie a crescut cu zece puncte procentuale, cel mai mare avans de când Biden a devenit, la începutul lui aprilie, singurul candidat la obţinerea învestiturii demcrate la fotoliul de la Casa Albă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.