Un ONG a anunţat că a salvat pe Marea Mediterană 59 de migranţi provenind din Libia şi că vasul său se îndrepta către Barcelona, după ce a fost avertizat de ministrul italian de Interne Matteo Salvini că este exclus să acosteze într-un port italian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia nonguvernamentală (ONG) spaniolă Proactiva Open Arms a anunţat sâmbătă pe Twitter că nava sa cu 59 de migranţi la bord se îndreaptă către ”un port sigur”.

ONG-ul a precizat sâmbătă seara că a primit autorizaţia de a acosta în portul Barcelona şi a anunţat că urmează să o facă miercuri.

”În pofida obstacolelor, continuăm să protejăm viaţa unor oameni invizibili. Poveştile lor despre ceea ce au trăit în Libia sunt terifiante”, a subliniat organizaţia.

Salvini a afirmat pe Facebook că vaportul Proactiva Open Arms a îmbarcat migranţi înaintea Pazei de Coastă libiene, în zona de salvare libiană.

”Portul cel mai apropiat este Malta, organizaţia şi pavilionul sunt spaniole, ei pot să uite ideea de a intra într-un port italian”, a decretat el.

Ministrul italian de extremă dreapta a avertizat vineri că porturile italiene vorfi închise ”toată vara” ONG-urilor care salvează migranţi pe Marea Mediterană.

La rândul său, ministrul maltez de Interne Michael Farrugia a contestat versiunea faptelor expusă de Salvini şi a afirmat că migranţii au fost salvaţi într-o zonă situată între Libia şi portul italian Lampedusa.

”Încetaţi să răspândiţi informaţii inexacte desemnând Malta fără motiv”, a declarat el pe Twitter.

Săptămâna aceasta, nava ONG-ului german Lifeline a acostat în Malta cu 233 de migranţi la bord, după o odisee de o săptămână, marcată de tensiuni puternice.

Vineri, trei bebeluşi au murit, iar alte 100 de persoane au fost date dispărute într-un naufragiu în largul coastelor libiene.

După săptămâni de tensiuni, liderii Uniunii Europene au ajuns vineri la un compromis care propune să se înfiinţeze ”platforme de debarcare” de migranţi în afara UE, cu scopul de a descuraja traversarea Mediteranei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.