Aproape 500 de ţinte au fost vizate de aviaţia şi artileria turce în nordul Irakului şi în Siria - începând de duminică -, anunţă miercuri ministrul turc al Apărării Hulusi Akar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, ”471 de ţinte au fost vizate, iar 254 de terorişti au fost neutralizaţi până în prezent” în cadrul unei operaţiuni vizând poziţii ale combatanţilor kurzi, precizează ministrul.

Turcia a lansat duminică Operaţiunea ”Gheara Sabiei” (”Sword Claw”) - o serie de raiduri aeriene, urmate între timp de tiruri de artilerie susţinute, asupra unor poziţii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG).

Ankara acuză aceste două mişcări - care dezmint acuzaţiile - de comandarea atentatului soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, la 13 noiembrie, la Istanbul.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat să lanseze o operaţiune terestră în nordul Siriei, cu scopul de a-şi apăra frontiera de sud.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), un ONG independent cu sediul la Londra, care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, aceste atacuri s-au soldat cu aproximativ 40 de morţi.

Marţi seara, bombardamente ale artileriei turce s-au concentrat asupra oraşului emblematic Kobane, un bastion al YPG, recucerit în 2015 de la jihadiştii din cadrul grupării Statul Islamic (SI) cu o susţinere a Occidentului, potrivit SOHR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.