Autorităţile din Thailanda se aşteaptă la un număr record de morţi pe şoselele ţării în perioada sărbătorilor, autostrăzile thailandeze fiind cele mai letale din sud-estul Asiei, scrie The Gaurdian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De joi până sâmbăta trecută au fost raportate 182 de decese, faţă de 167 anul trecut. Multe dintre acestea au fost cauzate de condusul sub influenţa alcoolului.

În total, 1.633 de accidente au fost raportate în cele trei zile pe şoselele din Thailanda, care au fost numite în decembrie ca fiind cele mai letale din sud-estul Asiei de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Deşi numărul deceselor a crescut, numărul total al accidentelor a scăzut cu 4,9% faţă de anul trecut.

OMS a informat că rata deceselor din accidente rutiere este de 32,7  la 100.000 de persoane. Vietnamul este pe locul doi în sud-estul Asiei, cu o rată de 26,7. Singapore este cea mai sigură ţară din regiune în ceea ce priveşte decesele din accidente rutiere cu o rată de 2,8.

Multe şosele fiind aglomerate de persoane care îşi vizitează rudele şi prietenii, poliţia din Thailanda a declarat perioada începând de joi ca fiind „Cele Şapte Zile Periculoase ale Noului An”. În aceeaşi perioadă a anului trecut au murit 423 de persoane.

Săptămâna trecută o turistă chineză în vizită în Thailanda a descris cum a trebuit să îşi amputeze mâna după ce maşina cu care călătorea a intrat într-un copac.

Poliţia a informat că 40,9% dintre accidentele care au avut loc în cele trei zile au fost cauzate de condusul sub influenţa alcoolului iar 27,2% de exces de viteză. Trei sferturi dintre vehiculele implicate în accidente au fost motociclete iar 45.652 de motociclişti au fost arestaţi pentru că nu purtau căştile protectoare. Poliţia a arestat alte 42.649 de persoane pentru că nu au aveau asupra lor carnetul de conducere.

OMS consideră că rata mare a mortalităţii pe şoselele din Thailanda este cauzată de lipsa unei implementări corespunzătoare a legii. Organizaţia a informat că doar 51% dintre motociclişti poartă căşti de protecţie şi doar 58% dintre şoferi poartă centură de siguranţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.