Aproape 2.000 de persoane sunt blocate în continuare în capitala thailandeză Bangkok vineri şi, cel mai probabil, va mai dura câteva zile pentru ca ele să ajungă acasă după ce mai multe zboruri au fost anulate din cauza conflictului dintre India şi Pakistan, au anunţat oficialii companiilor aeriene, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thai Airways International a anulat peste 12 zboruri către oraşe europene, printre care Londra, Paris, Milano, Zurich sau Frankfurt, după ce Pakistanul şi-a închis spaţiul aerian miercuri pe fondul tensiunilor cu India.

„Încă mai sunt 2.000 de pasageri”, a declarat Sumeth Damrongchaitham, preşedintele Thai Airways, în faţa reporterilor la o conferinţa în care anunţa rezultatele financiare ale companiei.

Situaţia se va rezolva în următoarele două-trei zile, a precizat el.

Aproape 5.000 de pasageri, majoritatea dintre ei zburând cu Thai Airways şi EVA Airways din Taiwan, au încercat să găsească alte zboruri de la aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok după ce Pakistan şi-a închis spaţiul aerian miercuri.

Comunitatea internaţională a făcut apel la calm după ce tensiunile au escaladat între India şi Pakistan din cauza unui atentat sinucigaş care a dus la moartea a 40 de poliţişti indieni în Caşmirul Indian pe 14 februarie. Gruparea teroristă care a revendicat atacul este din Pakistan iar India a răspunsuri cu raiduri aeriene pe teritoriul Pakistanului.

Pakistanul a informat că îşi va redeschide spaţiul aerian pentru zboruri comerciale la ora locală 16:00 (13:00) vineri.

Thailanda este una dintre cele mai populare destinaţii pentru turişti, atrăgând peste 38 de milioane de vizitatori în 2018, 6,8 milioane dintre ei venind din Europa.

Companiile aeriene rivale precum Singapore Airlines şi-au modificat ruta pentru e evita spaţiul aerian pakistanez, însă Thai Airways nu are rute deasupra Iranului sau Turciei.

Thai Airways a reuşit ulterior să obţină aprobarea Chinei pentru a-i folosi spaţiul aerian şi să reia unele zboruri spre Europa joi seara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.