Aproape 170 de milioane de copii sub 10 ani la nivel global nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei, a avertizat UNICEF, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 21 de milioane de copii pe an nu sunt vaccinaţi împotriva uneia dintre cele mai infecţioase boli din lume, a informat agenţia ONU. Între 2010 şi 2018, s-a estimat că în 169 de milioane de copii nu au primit prima dintre cele două doze recomandate.

„Terenul pentru epidemiile de rujeolă la care suntem martori acum a fost pregătit acum mai mulţi ani. Virusul rujeolei va găsi mereu copiii nevaccinaţi. Dacă vrem să tratăm cu seriozitate răspândirea acestei boli periculoase, dar care poate fi evitată, trebuie să vaccinăm toţi copiii, în ţări bogate dar şi în cele sărace”, a declarat Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Simon Stevens, preşedintele executiv al NHS (sistemul de sănătate din Anglia), a avertizat că situaţia este gravă. „Este esenţial să ne vaccinăm şi noi dar şi copiii, pentru a rămâne sănătoşi, iar respingerea vaccinului este o bombă cu ceas pentru sănătatea publică”, a afirmat el.

El a cerut Facebook şi Twitter să ia măsuri împotriva postărilor anti-vaccin.

„Cazurile de rujeolă s-au mărit de patru ori în Anglia în doar un an, este iresponsabil ca cineva să răspândească poveşti înfricoşătoare despre vaccinuri iar reţelele sociale ar trebui să aibă toleranţă zero faţă de acest conţinut periculos”, a declarat el.

Numărul cazurilor de rujeolă a crescut cu 300% în primele trei luni din 2019 în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2018, a informat UNICEF, existând 110.000 de cazuri confirmate.

Acelaşi număr de oameni au murit din cauza acestei boli în 2017. Numărul cazurilor de rujeolă este la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani iar acest lucru a dus şi la declararea unei stări de urgenţă privind sănătatea publică în New York.

Între una şi trei persoane la fiecare 1.000 infectate cu rujeolă vor muri, conform estimărilor, şi există complicaţii grave la unii dintre supravieţuitori precum orbirea, encefalită şi pneumonie.

Dintre ţările dezvoltate, SUA este cea cu cele mai multe cazuri de copii care n-au primit prima doză de vaccin între 2010 şi 2017, fiind vorba de peste 2,5 milioane de cazuri. Este urmată de Franţa şi Marea Britanie, cu peste 600.000 respectiv 500.000 de cazuri.

În ţările cu venituri mijlocii şi mici, situaţia este critică, conform UNICEF. În 2017, Nigeria a avut cel mai mare număr de copii sub vârsta de un an care nu au primit prima doză, aproape patru milioane. A fost urmată de India (2,9 milioane), Pakistan şi Indonezia (1,2 milioane fiecare) şi Etiopia (1,1 milioane).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.