Aproape 1,37 milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse în urmă cu zece zile, potrivit ultimelor date oferite de ONU sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înaltul Comisar pentru Refugiaţi (UNHCR) anunţă că numărul exact este de 1.368.864 de refugiaţi, la ora 12.15 GMT, cu peste 160.000 mai mult decât la precedentul bilanţ de vineri.

Autorităţile şi ONU se aşteaptă ca fluxul să se intensifice pe măsură ce armata rusă continuă să avanseze în Ucraina, cu lupte acerbe în jurul capitalei Kiev.

"1,3 milioane de oameni au fugit din Ucraina în căutarea unui loc sigur. Cu excepţia cazului în care conflictul se încheie imediat, este posibil ca alte milioane să fie forţate să fugă”, a a anunţat UNHCR.

 

Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a estimat că peste patru milioane de refugiaţi ucraineni ar putea avea nevoie în cele din urmă de protecţie şi asistenţă.

Înainte de acest conflict, Ucraina avea o populaţie de peste 37 de milioane în teritoriile controlate de Kiev - care deci nu includ Crimeea anexată de Rusia sau zonele aflate sub control separatist.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.