Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a anunţat, miercuri, o nouă tranşă în valoare de 700 de milioane de dolari din asistenţa militară pentru Ucraina, care constă în armament şi echipament militar, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această tranşă, a 11-a de la începutul războiului din Ucraina, face parte din alocarea de urgenţă în valoare de 40 de miliarde de dolari.

Asistenţa militară pe care Washingtonul o alocă Kievului ”va consolida poziţia Ucrainei de apărare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale, va asigura obţinerea de victorii pe câmpul de luptă şi, în cele din urmă, va consolida poziţia Ucrainei la masa de negocieri”, a spus Blinken într-un comunicat.

”Kremlinul a reuşit doar să devasteze comunităţi, să brutalizeze civilii, să perturbe agricultura Ucrainei şi să ameninţe securitatea alimentară globală prin blocarea porturilor ucrainene”, a adăugat el.

Blinken a lăudat voinţa ”admirabilă” a forţelor ucrainene de a-şi apăra ţara şi a precizat că Ucraina ”nu va fi niciodată subjugată Rusiei”.

Blinken a conchis cu promisiunea că SUA şi aliaţii lor ”vor fi alături de Ucraina cât va fi nevoie”.

După cum a relatat New York Times, marţi, preşedintele american Joe Biden a anunţat un nou pachet de asistenţă pentru Ucraina, ”pentru a oferi ajutor în timp util şi critic armatei ucrainene”.

Biden a menţionat că pachetul include lansatoare multiple de rachetă de tip HIMARS, precum şi 1.000 de rachete Javelin şi rampe de lansare pentru aceste rachete, potrivit Departamentului Apărării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.