Medicul Anthony Fauci anticipează că autorităţile de reglementare din domeniul sănătăţii din Statele Unite să permită reluarea distribuirii vaccinului pentru Covid-19 al Johnson & Johnson, el considerând că decizia ar putea fi luată cel mai devreme vineri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Estimarea mea este că vom continua să îl folosim într-o anumită formă. Mă îndoiesc foarte mult că îl vor anula. Nu cred că se va întâmpla. Cred că va există un fel de avertisment sau o restricţionare sau o evaluare a riscului”, a afirmat Fauci la emisiunea "Meet the Press" de la NBC.

Autorităţile de reglementare din domeniul sănătăţii din Statele Unite au recomandat săptămâna trecută ca utilizarea vaccinului dezvoltat de Johnson & Johnson să fie oprită temporar, după producerea a şase cazuri rare de cheaguri de sânge la creier la femei, din aproximativ 7 milioane de persoane care au fost inoculate cu acest vaccin în SUA.

O comisie a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA se va reuni pe 23 aprilie pentru a discuta paşii următori pentru acest vaccin.

Fauci, care este consilierul Casei Albe în domeniul pandemiei, a spus că nu ştie care va fi decizia finală, dar că anticipează că vaccinările vor fi reluate.

"Nu ştiu dacă au mai existat cazuri. Vom şti asta până vineri şi aş fi foarte surprins ... dacă nu vom avea o reluare într-o anumită formă până vineri. Aproape sigur va fi luată o decizie până vineri", a spus Fauci.

Duminică, Fauci a stabilit şi un posibil calendar pentru momentul în care copiii vor putea fi vaccinaţi împotriva Covid-19.

”Aş fi surprins dacă nu vom putea vaccina copiii de liceu până la toamnă. Cred că până în primul trimestru al anului 2022 vom putea vaccina copiii de aproape orice vârstă – sperăm chiar mai devreme”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.