Turcia a condamnat duminică atacurile "armene" într-un al doilea oraş din Azerbaidjan, Gandja, afirmând că ele "ţintesc civili", în contextul în care luptele se intensifică la Nagorno-Karabah, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Atacurile armene care ţintesc astăzi civili la Gandja constituie un nou exemplu că strategia armeană nu respectă legea. Condamnăm aceste atacuri", a afirmat Ministerul turc al Afacerilor Externe, într-un comunicat. 

Turcia susţine armata azeră în confruntările sângeroase care i se opun de aproape o săptămână separatiştilor armeni în regiunea Nagorno-Karabah.                

Schimburile de tururi de artilerie între forţele separatiste armene şi armata azeră s-au intensificat duminică.                

Ministerul azer al Apărării a anunţat că Gandja (330.000 de locuitori, în vestul ţării) este "sub focul forţelor armene". Baku a acuzat Armenia că a început să atace, ceea ce Erevanul dezminte. 

Preşedinţia din Karabah a revendicat aceste lovituri şi a afirmat că un aeroport militar a fost "distrus". 

Ministerul turc al Afacerilor Externe a acuzat forţele armene că "încalcă principiile umanitare şi atacă zone populate de civili, în afara zonei de luptă".                

"Aceste atacuri arată (...) că Armenia nu va ezita să comită crime contra umanităţii pentru a putea continua ocupaţia sa ilegală" în Nagorno-Karabah, a adăugat el.                

 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.