Ministrul britanic al Sănătăţii Sajid Javid a anunţat joi o scurtare a perioadei de carantină a bolnavilor de covid-19, în Anglia, de la şapte zile la cinci zile - în baza unui test negativ -, cu scopul de a ”minimiza” impactul acestor carantine asupra economiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi am reexaminat perioada de izolare a cazurilor pzitive (covid-19), pentru a ne asigura că măsurile în vigoare permit o maximizare a activităţii economice şi educative, de exemplu, şi că minimizează de asemenea riscul ca persoane contagioase să iasă din izolare”, a anunţat în Parlament Sajid Javid.

Ministrul a citat date de la Agenţia britanică a siguranţei sanitare (UKHSA) şi a subliniat că ”aproximativ două treimi dintre cazurile pozitive nu sunt contagioase după a cincea zi”.

Începând de luni, prin intermediul a două autoteste negatve covid-19 la sfârşitul celei de a cincea zi şi la începutul celei de a şasea, persoanele bolnave de covid-19 pot ieşi din carantină.

Carantina dura, până în prezent, timp de zece zile şi putea fi redusă la şapte zile în urma unui test negativ covid-19.

Guvernul premierului Boris Johnson este supus unor presiuni puternice să reducă durata carantinei la cinci zile - ca în Statele Unite -, având în vedere absenteismul masiv al persoanelor bolnave, care perturbă sectoare-cheie ca cel al îngrijirilor de sănătate, învăţământul sau al transporturilor.

Regatul Unit, una dintre cele mai afectate ţări de pandemie în Europa (peste 151.000 de morţi dn cauza covid-19), a înregistrat ”recorduri” de contaminări zilnice în ultimele săptămâni, atribuite variantei omicron a SARS-CoV-2.

Însă numărul cazurilor pozitive covid-19 pare că a început să scadă de câteva zile. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.