Cancelarul german Angela Merkel a respins, miercuri, solicitările opoziţiei de a cere Parlamentului un vot de încredere referitor la modul în care gestionează pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu, nu voi face acest lucru. Astăzi (miercuri n.r.) am cerut scuze oamenilor pentru o greşeală. Cred că a fost lucrul corect pe care trebuia să îl fac. De asemenea, am sprijinul întregului guvern federal şi al Parlamentului”, a afirmat Merkel într-un interviu acordat postului public de radio şi televiziune ARD.

Guvernul Angelei Merkel a renunţat, miercuri, să impună o controversată consolidare a izolării în weekendul prelungit de Paşte, care prevedea închiderea tuturor magazinelor şi organizarea unor slujbe religioase online, a recunoscut o ”greşeală” şi a cerut scuze populaţiei.

Merkel a recunoscut că a făcut ”o greşeală” vrând să înăsprească reglementările sanitare de Paşte şi a anunţat abandonarea acestui proiect, criticat de toate partidele.

”O greşeală trebuie să fie numită greşeală şi, mai important, ea trebuie să fie corectată, dacă se poate la timp”, a declarat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.