Cancelarul german Angela Merkel a votat într-o secţie din cartierul Mitte din Berlin, duminică după-amiază, când aproximativ 61,5 milioane de germani sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege cel de-al 19-lea Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angela Merkel, principala favorită pentru un al patrulea mandat de cancelar, a mers la vot alături de soţul ei, Joachim Sauer, care ţinea o umbrelă pentru a fi protejaţi de ploaie, fiind înconjuraţi de zeci de reporteri.

Principalul rival al Angelei Merkel, social-democratul Martin Schulz, a votat in localitatea sa natală, Wurselen, alături de soţia sa Inge. El a făcut apoi un ultim apel la electoratul social-democrat să meargă la vot, postând un videoclip pe Facebook.

La orele prânzului, a votat şi preşedintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier, la o secţie amenajată într-o şcoală din Berlin. El a venit la vot împreună cu soţia sa şi s-a aşezat la rând.

Secţiile de vot se închid la ora locală 18.00 (19.00 - ora României), iar la scurt timp după aceea Das Erste şi ZDF vor anunţa exit-polluri. Rezultatele finale ar putea veni marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.