Serviciile poloneze de securitate au arestat un angajat chinez al Huawei şi un angajat polonez al Orange Polska pe care-i suspectează de spionaj, dezvăluie vineri agenţia poloneză PAP, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două birouri - aparţinând Huawei în Polonia şi filialei poloneze a Orange - au fost percheziţionate, potrivit postului polonez de televiziune TVP.

”Membri ai agenţiei securităţii interne poloneze au efectuat marţi proceduri de investigare cu privire la unul dintre abgajaţii noştri. Ignorăm dacă acest lucru are vreo legătură cu activitatea sa profesională”, a declarat un purtător de cuvânt al Orange Polska. El a precizat că societatea continuă să coopereze cu anchetatorii.

”Cetăţeanul chinez este un om de afaceri care lucrează în cadrul unei mari societăţi de electronice (...). Polonezul este o persoană cunoscută în cercurile asociate activităţii cibernetice”, a declarat pentru PAP directorul adjunct al serviciilor securităţii interne Maciej Wasik..

Cei doi bărbaţi urmează să fie deţinuţi timp de trei luni, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei citat de PAP.

Huawei este numărul unu mondial în domeniul echipamentelor de telecomunicaţii, cu o cifră de afaceri de 93 de miliarde de dolari (81,7 miliarde de euro) în 2017.

O serie de ţări occidentale se tem că Beijingul foloseşte infrastructurile companiei în scopul spionajului.

Directoarea financiară a grupului Huawei Meng Wanzhou a fost arestată la 1 decembrie în Canada, la cererea Statelor Unite, care suspectează Huawei că a încălcat sancţiunile americane impuse iranului în dosarul nuclear.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.