În zonele recent eliberate din regiunea Herson, anchetatorii ucraineni care investighează crime de război au găsit 11 centre de detenţie şi dovezi că în patru dintre centre s-a recurs la ”tortură”, a declarat miercuri seara ministrul ucrainean de Interne Denis Monastîrski, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost descoperite unsprezece centre de detenţie, iar tortura a fost folosită în patru dintre centre”, a declarat Denis Monastîrski pentru televiziunea ucraineană.

După ce forţele ruse s-au retras săptămâna trecută peste fluviul Niprou forţele ucrainene au recuperat o mare parte din regiunea Herson, inclusiv capitala regională.

Poliţia şi serviciile de securitate ucrainene încearcă să strângă dovezi, ”înregistrând fiecare acţiune de tortură, găsind martori, precum şi exhumând cadavrele morţilor”, a spus Monatîrski.

Deşi nu a indicat locaţiile centrelor de detenţie, el a spus că au fost găsite 63 de cadavre până în prezent.

CNN precizează nu poate verifica din surse independente afirmaţiile lui Denis Monastîrski.

Rusia neagă acuzaţiile că ar fi comis crime de război şi susţine că forţele sale nu vizează civili, în pofida numeroaselor dovezi adunate din mai multe locuri de experţi internaţionali în drepturile omului, anchetatori criminalişti şi agenţii de presă internaţionale.

Aleksandr Malkevici, membru al Camerei Civice a Federaţiei Ruse, un organism consultativ în mare parte alcătuit din personalităţi pro-guvernamentale, a declarat marţi într-un interviu pentru radioul rus Sputnik că Ucraina intenţionează să acuze armata rusă că a comis crimele descoperite la Herson.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.