Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) însărcinaţi să ancheteze în China cu privire la originea pandemiei covid-19 au găsit elemente noi, dar nimi care să modifice cu adevărat viziunea asupra crizei, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, şeful acestei misiuni, Peter Ben Embarek, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activităţile în vederea identificării originii noului coronavirus, care a cauzat pandemia covid-19, indică liliecii drept un ”rezervor natural”, însă este puţin probabil ca acest lucru să se fi întâmplat la Wuhan, un oraş aflat în centrul Chinei, în care au fost semnalate primele contaminări, la sfârşitul lui 2019.

Ipoteza ”scăpării” virusului dintr-un laborator, în contextul în care la Wuhanul se află un important institut de virusologie, este extrem de puţin probabilă şi nu necesită verificări aprofundate, a apreciat Peter Ben Embarek.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.