O anchetă a fost deschisă în Germania cu privire la cinci poliţişti acuzaţi că au format o celulă de extremă dreapta care a făcut schimb de fotografii cu Adolf Hitler şi svastici pe un grup pe WhatsApp şi a ameninţat o avocată de origine turcă, dezvăluie un cotidian german, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru bărbaţi şi o femeie, membrii acestui grup, au fost suspendaţi din funcţii pe timpul anchetei.

Acţiunile grupului au fost descoperite după trimiterea, la începutul lui august, a unui fax anonim prin care acesta ameninţa cu ”masacrarea” fiicei în vârstă de doi ani a avocatei germane de origine turcă Seda Basay-Yildiz, precizează cotidianul Frankfurter Neue Presse.

În acest mesaj, avocata, care reprezintă presupuşi activişti islamişti, a fost catalogată drept o ”scroafă turcă stricată”.

”Şterge-o cât mai poţi să ieşi de-aici vie”, a fost ameninţată avocata.

Faxul era semnat "NSU 2.0", o trimitere la un grupuscul terorist german neonazist - ”Clandestinitatea Naţional-Socialistă” (NSU) - format la sfârşitul anilor '90 şi care a asasinat opt imigranţi turci.

Avocata Basay-Yildiz, care a reprezentat de asemenea famili ale victimelor NSU, a declarat că primeşte zilnic ameninţări, dar că aceasta a îngrijorat-o în mod deosebit, pentru că în ea erau menţionate prenumele fiicei sale şi adresa sa privată.

Potrivit cotidianului, ea a semnalat, la vremea respectivă, faxul poliţiei, care a descoperit că poliţişti au avut acces la datele sale private pe un computer într-un post de poliţie la Frankfurt.

Telefoanele şi hard diskurile computerelor confiscate în urma unor percheziţii la domiciliile suspecţilor au condus la descoperirea grupului pe WhatsApp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.