O anchetă a fost deschisă în Germania cu privire la cinci poliţişti acuzaţi că au format o celulă de extremă dreapta care a făcut schimb de fotografii cu Adolf Hitler şi svastici pe un grup pe WhatsApp şi a ameninţat o avocată de origine turcă, dezvăluie un cotidian german, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru bărbaţi şi o femeie, membrii acestui grup, au fost suspendaţi din funcţii pe timpul anchetei.

Acţiunile grupului au fost descoperite după trimiterea, la începutul lui august, a unui fax anonim prin care acesta ameninţa cu ”masacrarea” fiicei în vârstă de doi ani a avocatei germane de origine turcă Seda Basay-Yildiz, precizează cotidianul Frankfurter Neue Presse.

În acest mesaj, avocata, care reprezintă presupuşi activişti islamişti, a fost catalogată drept o ”scroafă turcă stricată”.

”Şterge-o cât mai poţi să ieşi de-aici vie”, a fost ameninţată avocata.

Faxul era semnat "NSU 2.0", o trimitere la un grupuscul terorist german neonazist - ”Clandestinitatea Naţional-Socialistă” (NSU) - format la sfârşitul anilor '90 şi care a asasinat opt imigranţi turci.

Avocata Basay-Yildiz, care a reprezentat de asemenea famili ale victimelor NSU, a declarat că primeşte zilnic ameninţări, dar că aceasta a îngrijorat-o în mod deosebit, pentru că în ea erau menţionate prenumele fiicei sale şi adresa sa privată.

Potrivit cotidianului, ea a semnalat, la vremea respectivă, faxul poliţiei, care a descoperit că poliţişti au avut acces la datele sale private pe un computer într-un post de poliţie la Frankfurt.

Telefoanele şi hard diskurile computerelor confiscate în urma unor percheziţii la domiciliile suspecţilor au condus la descoperirea grupului pe WhatsApp.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.